• Functioneel beheerder TopDesk  

    - Gelderland
    -

    Het aantal bedrijfsvoeringsapplicaties van de Belastingdienst groeit! En de applicaties worden bovendien steeds uitgebreider. Als functioneel beheerder ben jij dus verzekerd van genoeg werk. En niet zomaar werk. Want bij ons in Apeldoorn kun je rekenen op een uitdagend takenpakket, veel persoonlijke ontwikkeling én directe impact op het werk van je collega's in de primaire processen.

    Dit doe je bij de Belastingdienst

    Als functioneel beheerder versterk je het team van de shared service organisatie Financieel en Managementinformatie. Daar beheer je applicaties die cruciaal zijn voor de bijvoorbeeld het toegangsbeheer, HR, communicatie en facilitaire dienstverlening bij de Belastingdienst. Samen met collega's ondersteun en beheer je de bedrijfsvoeringsprocessen waarbij in deze functie de nadruk ligt op het inrichten en beheren van de Opdracht Management Omgeving op basis van Topdesk.

    In jouw rol sla je een brug tussen gebruikers, ICT, processen en systemen. Jij monitort de werking van en koppelingen met verschillende systemen. Signaleer je afwijkingen? Dan onderneem je de nodige acties. Heb je ideeën ter verbetering? Dan breng je jouw wijzigingsvoorstel in. Daarnaast laat je nieuwe applicaties goed landen en verbeter je continu de beheerprocessen. Ook zorg je dat al deze processen uniform zijn en voldoen aan het afgestemde volwassenheidsniveau.

    Een bijzondere baan, omdat

    • Je jouw collega's bij de Belastingdienst helpt bij onder andere het innen van belastingen en het uitkeren van toeslagen. Allerlei organisatieonderdelen gebruiken de applicaties die jij beheert.
    • Je contact hebt met veel verschillende partijen: ontwikkelaars, eindgebruikers, superusers en leveranciers. Dat maakt je werk superveelzijdig!
    • Tevreden klanten jouw werkdagen extra glans geven. Met jouw inbreng, kennis en kunde sta je voor een goede beheerdienstverlening.

    "Het is essentieel dat medewerkers van de Belastingdienst goed kunnen werken met de juiste systemen. Daarom zorgen onze functioneel beheerders dat de toegang tot en het gebruik van de bedrijfsvoeringsapplicaties goed en soepel verloopt." Etienne Bido, teammanager van de shared service organisatie Financieel en Managementinformatie.

    Wanneer past deze baan bij je?

    • Je hebt hbo-niveau, bijvoorbeeld in de richting van bedrijfskunde of informatica.
    • Je hebt kennis van en ervaring met Topdesk.
    • Je hebt ervaring met functioneel beheer van applicaties op het gebied van websites, intranet of andere bedrijfsvoeringsprocessen.
    • Je hebt kennis van automatiserings- en specificatietechnieken én beheerprincipes, zoals BiSL.
    • Je bent gemotiveerd om (verplichte) opleidingen en trainingen te volgen op het gebied van functioneel beheer.
    • Je hebt bij voorkeur ervaring met het werken in een grote, complexe, politiek-bestuurlijke organisatie.

    Jouw competenties

    Analyseren
    Klantgerichtheid
    Resultaatgerichtheid
    Samenwerken
    Plannen en organiseren

    De afdeling - SSO Financieel en Managementinformatie

    Shared Service Organisatie Financieel en Managementinformatie (SSO F&MI) ondersteunt de organisatie in het bereiken van organisatiedoelstellingen, voert en beheert de financiële-, personele-, fiscale- en middelenadministratie en levert de organisatie producten en diensten van hoge kwaliteit. Zo faciliteert SSO F&MI de organisatieonderdelen in het sturen op en verantwoording afleggen over de primaire en ondersteunende processen met een juiste, volledige en tijdige informatievoorziening.

    De organisatie
    Belastingdienst

    Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op:

    Bijzonderheden

    We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

    Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

    Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
    Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
    Op 24 april vinden de selectiegesprekken plaats.

    Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

    De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

    De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.

    Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

    Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan. Met je account kan je de status van je sollicitatie inzien.

  • Teamleider on-site support  

    - Gelderland
    -

    Het team On-Site Support ondersteunt alle medewerkers van de Belastingdienst en sommige andere overheden in meer dan tachtig kantoren verspreid over het hele land. Bij ons in Apeldoorn maak je echt het verschil voor alle klanten van de Belastingdienst. Werken als teamleider betekent dat je in een compact managementteam invulling geeft aan onze missie en visie. En werkt aan een professionele inrichting van de serviceafdeling voor de eindgebruikers.

    Dit doe je bij de Belastingdienst

    Als teamleider ben je in de eerste plaats eindverantwoordelijk voor de inrichting en aansturing van het team On-Site Support en voor de kwaliteit van de dienstverlening aan alle klanten. Je geeft leiding aan 29 ervaren en deskundige IT-professionals. Daarnaast neem je deel aan teamoverstijgende zaken, zoals de inrichting en het onderhoud van de technische ruimten of de samenwerking met andere dienstonderdelen vanuit het programma Integrale Dienstverlening. De komende technologische en organisatorische veranderingen doen een flink beroep op jouw veranderkracht als manager. Je bent daarom helder in jouw verwachtingen en je stuurt op resultaat. Als teamleider leg je verantwoordelijkheid af aan het afdelingshoofd End User Services.

    Binnen jouw team zorg je voor het creëren van een cultuur waarin we continu verbeteren. De nadruk van je werkzaamheden ligt op het coachen en begeleiden van de professionals, zodat zij optimaal kunnen presteren. Je faciliteert een sfeer van openheid, veiligheid en vertrouwen waarin medewerkers zich vrij voelen om te zeggen wat zij denken en voelen. Situationeel leiderschap pas je naadloos toe en waar nodig stuur je bij. Op het gebied van verdere professionalisering van medewerkerkers heb jij een faciliterende rol. Samen met je collega-teamleiders zorg jij voor onderlinge afstemming en samenwerking. Ook draag je bij aan de realisatie van onderwerpen uit het jaarplan en de onderliggende plannen vanuit de dienstencategorie-overleggen.

    Een bijzondere baan, omdat

    geen dag hetzelfde is en je werk doet dat ertoe doet!
    Belastingdienst Data Center Services zorgt voor de voortbrenging en exploitatie van de generieke delen van de infrastructuur voor de Belastingdienst en mogelijk andere onderdelen van de Nederlandse overheid.
    je samen met je collega-teamleider in een compact managementteam invulling geeft aan de missie, visie en inrichting van de afdeling End User Services als een toekomstbestendige organisatie, die optimaal én professioneel presteert.
    je een van de leukste banen binnen de Belastingdienst hebt wanneer jij een flinke dosis enthousiasme en doorzettingsvermogen combineert met vakkennis én met je streven naar excellente dienstverlening.
    het bestuurlijke spel je fascineert en de rol van ambassadeur van de vernieuwing bij je past.

    "Met het team On-Site Support maak je écht het verschil voor alle collega's van de Belastingdienst. Voor en op alle locaties waar deze collega's werken. Ons doel is hen zo effectief en zorgeloos mogelijk met IT-middelen op kantoor en ergens anders te kunnen laten werken." Andries, teamleider On-Site Support bij de Belastingdienst.

    Wanneer past deze baan bij je?

    Je hebt wo-niveau en algemene kennis van ICT-infrastructuur en/of applicatieontwikkeling.
    Je hebt minimaal drie jaar ervaring in een leidinggevende functie.
    Je hebt ervaring in het toepassen van situationeel leiderschap en met HR, zoals werving en selectie, ziekteverzuim, vakontwikkeling en ontwikkeling van medewerkers.
    Je bent een faciliterende en coachende leider, analytisch sterk, pragmatisch en proactief in het leiden en coachen van je team.
    Je kunt met je goede contactuele vaardigheden jouw ideeën helder overbrengen aan anderen, ook aan mensen die weinig weten van ICT.
    Je hebt een duidelijke visie, staat stevig in je schoenen en gaat een discussie met inhoudelijke argumenten dan ook niet uit de weg.
    Je bent enthousiast, betrokken, beschikt over een flinke dosis durf en doorzettingsvermogen, en als besluitvaardig manager weeg je continu alle alternatieven tegen elkaar af.

    Jouw competenties

    Aansturen Groep
    Netwerken
    Omgevingsbewustzijn
    Ontwikkelen medewerkers
    Organisatiesensitiviteit

    De afdeling - Directie Informatievoorziening

    De directie Informatievoorziening is hét ICT-bedrijf van de Belastingdienst. Met ruim 3.000 collega's zorgen we dat Nederland kan rekenen op betrouwbare informatievoorzieningen en ICT-systemen. Heel Nederland? Ja, onze 'klanten' zijn niet alleen Belastingdienstmedewerkers, maar ook 8.600 grote ondernemers, 2,2 miljoen mkb-ondernemers en 8,5 miljoen burgers. En wist je dat wij werken volgens een agile-mindset? Open, transparant en gericht op leren en kennis delen. Door de toepassing van een DevOps-werkwijze en ons aanbod van geautomatiseerde technieken kunnen de systemen van de Belastingdienst dagelijks miljoenen data en euro's verwerken.

    Bij ons werk je in een moderne tech-organisatie met ménsen als kloppend hart. Of je nu als engineer of in een andere rol bijdraagt aan effectieve ICT; jouw inzet doet ertoe. Net als jouw ontwikkeling, waarin wij graag investeren. En jouw ideeën, waar we graag naar luisteren. Ook is er volop ruimte om samen te innoveren met externe partijen. Niet alleen om te moderniseren, maar vooral om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen die passen bij de belevingswereld van burgers, bedrijven en collega's.

    De organisatie
    Belastingdienst

    Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op:

    Bijzonderheden

    We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

    Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
    • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
    • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
    Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

    De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

    De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.

    Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

    Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

    Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan. Met je account kan je de status van je sollicitatie inzien.

  • Functioneel ontwerper overige belastingmiddelen  

    - Gelderland
    -

    Werken aan nieuwe functionaliteiten voor belangrijke belastingmiddelen. Als functioneel ontwerper bij IBS Overige Middelen van Belastingdienst word je verantwoordelijk voor de overdrachtsbelasting. Met jouw ervaring weet je op ieder punt in het ontwikkeltraject wat er nodig is om vooruitgang te boeken. Van het opstellen van specificaties tot het bijhouden van de benodigde documentatie. Dat doe je vanuit Apeldoorn en hybride vanuit huis. En jouw eigen ontwikkeling? Daar is meer dan genoeg ruimte voor.

    Dit doe je bij de Belastingdienst

    Als functioneel ontwerper in ons Java-scrumteam werk je mee aan de ontwikkeling van applicaties en functionaliteiten voor de overdrachtsbelasting. Je werkt zelfstandig aan het gehele ontwikkeltraject, van verfijning van opdrachten tot aan de demonstratie van functionaliteiten aan gebruikers. Je ondersteunt en wordt ondersteund door teamleden aan bijvoorbeeld testwerkzaamheden. Verder ben je bezig met het opstellen van specificaties en het bijhouden van ontwerpdocumentatie. Ook onderhoud je contact met stakeholders en werk je nauw samen met collega's binnen het scrumteam.

    Met jouw werk heb je een aanzienlijke invloed op het succes van het team en de functionaliteit van belastingmiddelen. Door betrokken te zijn bij het volledige ontwikkeltraject draag je direct bij aan de kwaliteit van de applicaties. Je impact strekt zich uit over de gehele levenscyclus van de belastingmiddelen. Daarom is jouw bijdrage van groot belang voor het succes van het team en de organisatie als geheel.

    Een bijzondere baan, omdat

    • je de kans krijgt te groeien op persoonlijk vlak.
    • je veel contact hebt met belanghebbenden binnen de hele organisatie, waardoor je je professionele netwerk sterk kunt uitbreiden.

    "In een dynamische ontwikkelomgeving ben jij degene die voor de stabiliteit en continuïteit zorgt." Erik, functioneel ontwerper

    Wanneer past deze baan bij je?

    • Je hebt minstens 3 jaar aantoonbare ervaring als functioneel ontwerper of in een vergelijkbare functie.

    Jouw competenties

    Resultaatgerichtheid
    Initiatief
    Samenwerken
    Klantgerichtheid
    Flexibiliteit

    De afdeling - Directie Informatievoorziening

    De directie Informatievoorziening is hét ICT-bedrijf van de Belastingdienst. Met ruim 3.000 collega's zorgen we dat Nederland kan rekenen op betrouwbare informatievoorzieningen en ICT-systemen. Heel Nederland? Ja, onze 'klanten' zijn niet alleen Belastingdienstmedewerkers, maar ook 8.600 grote ondernemers, 2,2 miljoen mkb-ondernemers en 8,5 miljoen burgers. En wist je dat wij werken volgens een agile-mindset? Open, transparant en gericht op leren en kennis delen. Door de toepassing van een DevOps-werkwijze en ons aanbod van geautomatiseerde technieken kunnen de systemen van de Belastingdienst dagelijks miljoenen data en euro's verwerken.

    Bij ons werk je in een moderne tech-organisatie met ménsen als kloppend hart. Of je nu als engineer of in een andere rol bijdraagt aan effectieve ICT; jouw inzet doet ertoe. Net als jouw ontwikkeling, waarin wij graag investeren. En jouw ideeën, waar we graag naar luisteren. Ook is er volop ruimte om samen te innoveren met externe partijen. Niet alleen om te moderniseren, maar vooral om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen die passen bij de belevingswereld van burgers, bedrijven en collega's.

    De organisatie
    Belastingdienst

    Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op:

    Bijzonderheden

    We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

    Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
    • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
    • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
    Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

    De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

    De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.

    Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

    Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

    Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan. Met je account kan je de status van je sollicitatie inzien.

  • Cloud engineer enablement team  

    - Gelderland
    -

    Een uitdagende baan waarin je werkt met cutting-edge cloud techniek en een verschil maakt voor gebruikers. Die vind je bij de Belastingdienst als cloud engineer. Jij bent de brug tussen de techniek en de klant en helpt verschillende teams van de Belastingdienst met het werken met cloudoplossingen. Een baan van betekenis waarbij je vanuit Apeldoorn bijdraagt aan het vormgeven van de digitale toekomst van de Belastingdienst.

    Dit doe je bij de Belastingdienst

    Als lid van het cloud-enablement team ondersteun je bij het gebruik van cloud technologieën. In hechte samenwerking met ons cloud center of excellence en ons cloud broker team begeleid je de teams van de Belastingdienst, Toeslagen en Douane. Je helpt hen bij het ontwerpen, implementeren en beheren van vernieuwende cloudoplossingen. Je helpt deze teams om succesvol gebruik te maken van de cloud en de voordelen ervan te benutten. Je werkt samen met professionals met een gemeenschappelijke interesse in agile werken, Infrastructure as Code en DevOps-principes.

    Het cloud broker platform DevOps-team verzorgt de opzet van een landingsplaats van hostingklanten van het ministerie van Financiën via een agile werkwijze. In het DevOps-team zul je bij een daily een gemengd gezelschap treffen. Dit gezelschap bestaat uit 2 junioren, meerdere medior collega's, projectarchitecten en externe medewerkers die ons ondersteunen.

    Een bijzondere baan, omdat

    je helpt het cloudbewustzijn en de vaardigheden binnen de organisatie te vergroten.
    je de nieuwste trends en ontwikkelingen in de cloudtechnologie toepast om voor voortdurende verbeteringen en vernieuwingen te zorgen.
    je gaat werken in een omgeving waarin je wordt uitgedaagd om je vaardigheden te blijven ontwikkelen.
    je een belangrijke rol speelt bij de technologische vooruitgang van onze organisatie.

    "Ontdek de grenzeloze mogelijkheden van de publieke cloud en laat jouw talenten samensmelten met ons veelzijdige team. Sluit je aan en geef vorm aan de digitale toekomst van het ministerie van Financiën. De publieke cloud en Nederland wachten met open armen op jouw bijdrage! - Ryan, Senior DevOps engineer

    Wanneer past deze baan bij je?

    Je hebt hbo-werk- en -denkniveau.
    Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie.
    Je hebt aantoonbare ervaring met Microsoft Azure (en bij voorkeur met AWS).
    Je hebt ervaring met Powershell, Bicep, YAML, CICD, Infrastructure as Code (IaC), Git en Azure DevOps build en release pipelines.
    Je hebt goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden, in zowel de Nederlandse als Engelse taal.

    Jouw competenties

    Samenwerken
    Creativiteit
    Initiatief
    Klantgerichtheid
    Analyseren

    De afdeling - Directie Informatievoorziening

    De directie Informatievoorziening is hét ICT-bedrijf van de Belastingdienst. Met ruim 3.000 collega's zorgen we dat Nederland kan rekenen op betrouwbare informatievoorzieningen en ICT-systemen. Heel Nederland? Ja, onze 'klanten' zijn niet alleen Belastingdienstmedewerkers, maar ook 8.600 grote ondernemers, 2,2 miljoen mkb-ondernemers en 8,5 miljoen burgers. En wist je dat wij werken volgens een agile-mindset? Open, transparant en gericht op leren en kennis delen. Door de toepassing van een DevOps-werkwijze en ons aanbod van geautomatiseerde technieken kunnen de systemen van de Belastingdienst dagelijks miljoenen data en euro's verwerken.

    Bij ons werk je in een moderne tech-organisatie met ménsen als kloppend hart. Of je nu als engineer of in een andere rol bijdraagt aan effectieve ICT; jouw inzet doet ertoe. Net als jouw ontwikkeling, waarin wij graag investeren. En jouw ideeën, waar we graag naar luisteren. Ook is er volop ruimte om samen te innoveren met externe partijen. Niet alleen om te moderniseren, maar vooral om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen die passen bij de belevingswereld van burgers, bedrijven en collega's.

    De organisatie
    Belastingdienst

    Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op:

    Bijzonderheden

    We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

    Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
    • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
    • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
    • Daarna vinden de selectiegesprekken plaats. Bij geschiktheid vindt tot slot het arbeidsvoorwaardengesprek plaats.
    Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

    De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

    De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.

    Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

    Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

    Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan. Met je account kan je de status van je sollicitatie inzien.

  • System engineer Linux  

    - Gelderland
    -

    CoE Analytics is een team van ervaren system- en solution-engineers die voor de Belastingdienst een veilig platform en diverse services op het gebied van analytics leveren. Als System engineer Linux zorg je bij ons in Apeldoorn voor een betrouwbare infrastructuur. Denk daarbij aan het onderhouden en beheren van onze bestaande infrastructuur op basis van Red Hat Linux, maar ook aan het ontwerpen en realiseren van nieuwe functionaliteiten.

    Dit doe je bij de Belastingdienst

    Op basis van de beste en nieuwste tooling op het gebied van data, analytics, storage en compute ga jij samen met je collega's aan de slag met de ontwikkeling van nieuwe omgevingen. Je bent verantwoordelijk voor het gehele spectrum aan taken van deze nieuwe omgeving. Van het ontwerpen tot het onderhouden van een Linux-platform op een VMware NSX-cluster. Hierbij krijg je alle mogelijkheden om de omgeving verder te ontwikkelen en nieuwe initiatieven, technologie en oplossingen toe te passen binnen de meest geavanceerde infrastructuur voor analytics.

    Je werkt mee aan het realiseren en onderhouden van een schaalbare, wendbare en robuuste analytics-infrastructuur voor de Belastingdienst. Door goed te luisteren naar klanten en op een juiste manier te prioriteren lever je met het team deze services fit-for-purpose. Streven hierbij is altijd het verbeteren van de verschillende aspecten van de services. Je komt terecht in een wereld die volop in beweging is door een toename van interne klantgroepen en door de invloed van security-, privacy- en continuity-richtlijnen.

    Een bijzondere baan, omdat

    De IT-organisatie van de Belastingdienst groot en divers is: deze orde van grootte is echt uniek en vind je bijna nergens.
    De Service ADP Infra zorgt voor een stabiele infrastructuur die een veilige basis vormt voor analytics-services.
    Je als engineer in een multidisciplinair team werkt aan een grote diversiteit van oplossingen, waarbij je de mogelijkheid krijgt om mee te werken aan de toekomst van de Belastingdienst.

    "Je kunt bij ons werkelijk alle kanten op. De systemen die we al jaren gebruiken zorgen ervoor dat Nederland blijft draaien. Tegelijkertijd werken we veel met nieuwe technologieën om het onze interne klanten - en natuurlijk burgers - makkelijker te maken om belastingzaken te regelen." System engineer, Belastingdienst.

    Wanneer past deze baan bij je?

    Je hebt hbo werk- en denkniveau.
    Je bent bekend met scrum en agile.
    Je hebt minimaal drie jaar werkervaring met Red Hat Linux en Ansible.
    Je hebt kennis van en ervaring met het ontwerpen, ontwikkelen en beheren van storageconcepten als (Virtual) Storage Area Networks en Network Attached Storage, van Software Defined Networking zoals NSX-V en NSX-T, van netwerkconcepten zoals switching, subnetting en routing, van netwerksecurity zoals firewalls en loadbalancers, van Red Hat Satellite en Capsule en Public Key Infrastructure.
    Je hebt kennis van en ervaring met integratie van Red Hat en Windows op basis van SSSD en SSO op basis van Kerberos, van Ansible Tower, shell-scripting en Python 3.
    Je hebt bij voorkeur ervaring met VMware.
    Je hebt een natuurlijk oog voor DevOps-aspecten zoals automation, Continuous Integration/Delivery en Site Reliability.

    Jouw competenties
    De afdeling - Directie Informatievoorziening

    De directie Informatievoorziening is hét ICT-bedrijf van de Belastingdienst. Met ruim 3.000 collega's zorgen we dat Nederland kan rekenen op betrouwbare informatievoorzieningen en ICT-systemen. Heel Nederland? Ja, onze 'klanten' zijn niet alleen Belastingdienstmedewerkers, maar ook 8.600 grote ondernemers, 2,2 miljoen mkb-ondernemers en 8,5 miljoen burgers. En wist je dat wij werken volgens een agile-mindset? Open, transparant en gericht op leren en kennis delen. Door de toepassing van een DevOps-werkwijze en ons aanbod van geautomatiseerde technieken kunnen de systemen van de Belastingdienst dagelijks miljoenen data en euro's verwerken.

    Bij ons werk je in een moderne tech-organisatie met ménsen als kloppend hart. Of je nu als engineer of in een andere rol bijdraagt aan effectieve ICT; jouw inzet doet ertoe. Net als jouw ontwikkeling, waarin wij graag investeren. En jouw ideeën, waar we graag naar luisteren. Ook is er volop ruimte om samen te innoveren met externe partijen. Niet alleen om te moderniseren, maar vooral om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen die passen bij de belevingswereld van burgers, bedrijven en collega's.

    De organisatie
    Belastingdienst

    Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op:

    Bijzonderheden

    We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

    De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

    De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.

    Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

    Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

    Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan. Met je account kan je de status van je sollicitatie inzien.

  • Tester DevOps  

    - Gelderland
    -

    Bij de Belastingdienst werken we met DevOps. Dat betekent dat we van begin tot eind verantwoordelijk zijn voor de oplossingen die we maken. Daarin heb jij als tester een belangrijke rol. Jij bewaakt namelijk de kwaliteit tijdens het hele proces. Dat doe je in een omgeving waarin samenwerken, leren en groei centraal staan. Van het team én van jezelf.

    Dit doe je bij de Belastingdienst

    Jij bent onderdeel van de afdeling Ontvangen en Mededelen (O&M). Deze afdeling levert diensten voor het ontvangen en mededelen van berichten, documenten en bestanden voor de hele Belastingdienst. Daarbij is jouw team bezig met een belangrijke modernisering: Multi Kanaal Ontvangen (MKO). Hiermee maken we een oplossing voor het verwerken van alle soorten inkomende berichten. Van kleine berichten tot grote databestanden. Jouw belangrijkste taak is het zelfstandig opzetten en onderhouden van een geautomatiseerde testset als onderdeel van de pipeline.

    In jouw functie draai je volledig mee in een agile DevOps-team. Je bent onder andere bezig met het vertalen van ontwerpen en stories naar een testaanpak en testcases. Je zet een geautomatiseerde testset op en onderhoudt deze, voert testen uit en analyseert de resultaten. Daarnaast bestaat je werk uit het ramen en plannen van het werk en vakinhoudelijk coachen van junior teamleden.

    Een bijzondere baan, omdat

    • teamwork, transparantie, kennisdeling en plezier bij ons centraal staan.
    • je bijdraagt aan een belangrijke modernisering binnen O&M.
    • afhankelijk van je eigen wensen en de behoeftes in het team, je werkzaamheden meer divers en uitdagender kunnen worden.
    • je werkt volgens agile en scrum, op een vernieuwende werkwijze en met nieuwe technieken.

    "Met mijn werk als tester DevOps ben ik elke dag bezig om de kwaliteit van onze producten te verbeteren. We werken als een hecht en prettig team samen, waarbij we het beste uit elkaar proberen te halen door kennis te delen en te blijven vernieuwen." Stefan, tester DevOps

    Wanneer past deze baan bij je?

    • Je hebt hbo-werk- en denkniveau.
    • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als tester in applicatieontwikkeling.
    • Je bent goed bekend met testtechnieken en tooling, zoals T-Map Next, Robot framework, SOAP UI, Jmeter, Jira en Confluence.
    • Je hebt bij voorkeur ervaring in een DevOps-omgeving.
    • Je hebt bij voorkeur ervaring met integratie-, performance- of securitytesten.

    Jouw competenties

    Analyseren
    Resultaatgerichtheid
    Samenwerken
    Zelfontwikkeling
    Creativiteit

    De afdeling - Directie Informatievoorziening

    De directie Informatievoorziening is hét ICT-bedrijf van de Belastingdienst. Met ruim 3.000 collega's zorgen we dat Nederland kan rekenen op betrouwbare informatievoorzieningen en ICT-systemen. Heel Nederland? Ja, onze 'klanten' zijn niet alleen Belastingdienstmedewerkers, maar ook 8.600 grote ondernemers, 2,2 miljoen mkb-ondernemers en 8,5 miljoen burgers. En wist je dat wij werken volgens een agile-mindset? Open, transparant en gericht op leren en kennis delen. Door de toepassing van een DevOps-werkwijze en ons aanbod van geautomatiseerde technieken kunnen de systemen van de Belastingdienst dagelijks miljoenen data en euro's verwerken.

    Bij ons werk je in een moderne tech-organisatie met ménsen als kloppend hart. Of je nu als engineer of in een andere rol bijdraagt aan effectieve ICT; jouw inzet doet ertoe. Net als jouw ontwikkeling, waarin wij graag investeren. En jouw ideeën, waar we graag naar luisteren. Ook is er volop ruimte om samen te innoveren met externe partijen. Niet alleen om te moderniseren, maar vooral om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen die passen bij de belevingswereld van burgers, bedrijven en collega's.

    De organisatie
    Belastingdienst

    Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op:

    Bijzonderheden

    We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

    Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
    • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
    • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen. Bij geschiktheid vindt er een selectiegesprek plaats, mogelijk een tweede gesprek en/of assessment gevolgd door een arbeidsvoorwaardengesprek.
    Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

    De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

    De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.

    Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

    Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

    Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan. Met je account kan je de status van je sollicitatie inzien.

  • Senior tester (SAP)  

    - Gelderland
    -

    Van grote toegevoegde waarde zijn voor je collega's in het hele land. Als senior tester bij de Belastingdienst in Apeldoorn maak jij het verschil. De facilitaire processen en inkoopprocessen worden dankzij jouw kennis optimaal ondersteund door verschillende ICT-systemen. Doordat je de samenwerking met interne klanten opzoekt, ontwikkelen en leveren we een toekomstbestendige dienstverlening.

    Dit doe je bij de Belastingdienst

    Jij hebt een missie, en dat is de kwaliteit en effectiviteit van het testen verhogen. Hierbij lever je een grote bijdrage in het verder automatiseren van het testproces. Je bent medeverantwoordelijk voor de ondersteuning van de processen in en om SAP. De werkzaamheden moeten af en toe snel gerealiseerd worden. Het testen van maatwerk of de integratie van pakketten heeft voor jou geen geheimen en je bent ervaren met het inrichten van testautomatisering. Deze werkzaamheden vinden altijd plaats in overleg met je agile-team, architect, product owner en functioneel beheer. Als ervaren tester neem je de minder ervaren testers binnen het team onder je hoede, en begeleid jij je collega's in hun groei en volwassenheid als tester.

    Samen met je team werk je in een agile-omgeving aan ontwerp-, bouw- en testwerkzaamheden van geïntegreerde en gestandaardiseerde SAP-processen. Je analyseert incidenten en draagt bij aan de oplossing. Je monitort en evalueert de huidige functionaliteiten, processen en werkwijzen en bent onmisbaar voor de begeleiding van je collega's. Met het hele team zijn we verantwoordelijk voor de integratie van bedrijfsprocessen. En dat doen we in een mooie samenwerking met andere IV-afdelingen, teams en businesspartners.

    Een bijzondere baan, omdat

    je waarde toevoegt aan de processen van onze interne klant op het gebied van facilitaire dienstverlening, huisvesting, inkoop en informatiehuishouding.
    er veel ruimte is voor jouw ontwikkeling, zowel persoonlijk als vakinhoudelijk.
    je als tester een belangrijke bijdrage levert aan het beheersen van de risico's die onze gebruikers lopen bij het toepassen van nieuwe SAP-processen en -technieken.
    je werkt op het snijvlak van techniek en business.

    "Wij maken applicaties die gebruikt worden om inkoop en facilitaire processen te ondersteunen, voornamelijk in SAP. De veelzijdigheid aan processen betekent ook een veelzijdigheid in taken. Dus wanneer je van afwisseling houdt kom werken als tester bij Bedrijfsvoering." - Eylem, teamleider.

    Wanneer past deze baan bij je?

    Je hebt minimaal een hbo-werk- en -denkniveau.
    Je hebt ervaring met Fiori en als SAP-tester.
    Je hebt ervaring met het opstellen van testplannen, testscenario's en testscripts.
    Je hebt ervaring met testautomatiseringstools en -frameworks.
    Je hebt bij voorkeur ervaring met de SAP-modules HCM, VIM en SRM.

    Jouw competenties

    Analyseren
    Initiatief
    Resultaatgerichtheid
    Samenwerken
    Zelfontwikkeling

    De afdeling - Directie Informatievoorziening

    De directie Informatievoorziening is hét ICT-bedrijf van de Belastingdienst. Met ruim 3.000 collega's zorgen we dat Nederland kan rekenen op betrouwbare informatievoorzieningen en ICT-systemen. Heel Nederland? Ja, onze 'klanten' zijn niet alleen Belastingdienstmedewerkers, maar ook 8.600 grote ondernemers, 2,2 miljoen mkb-ondernemers en 8,5 miljoen burgers. En wist je dat wij werken volgens een agile-mindset? Open, transparant en gericht op leren en kennis delen. Door de toepassing van een DevOps-werkwijze en ons aanbod van geautomatiseerde technieken kunnen de systemen van de Belastingdienst dagelijks miljoenen data en euro's verwerken.

    Bij ons werk je in een moderne tech-organisatie met ménsen als kloppend hart. Of je nu als engineer of in een andere rol bijdraagt aan effectieve ICT; jouw inzet doet ertoe. Net als jouw ontwikkeling, waarin wij graag investeren. En jouw ideeën, waar we graag naar luisteren. Ook is er volop ruimte om samen te innoveren met externe partijen. Niet alleen om te moderniseren, maar vooral om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen die passen bij de belevingswereld van burgers, bedrijven en collega's.

    De organisatie
    Belastingdienst

    Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op:

    Bijzonderheden

    We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

    Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
    • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
    • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
    • Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

    De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

    De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.

    Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

    Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

    Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan. Met je account kan je de status van je sollicitatie inzien.

  • Ontwerper DevOps  

    - Gelderland
    -

    Het vertalen van epics en features naar user stories en functionele ontwerpbeschrijvingen. Dat doe je als functioneel ontwerper binnen team Multi Kanaal Ontvangen (MKO) bij de Belastingdienst. In deze rol verbind jij het requirementsteam, verschillende gebruikers en je DevOps-collega's met elkaar. Dit doe je door in kaart te brengen wat software moet kunnen en dit te vertalen naar duidelijke beschrijvingen voor verschillende belanghebbenden. Je standplaats wordt Apeldoorn, we werken hybride op locatie, vanuit huis of in enkele gevallen op een andere kantoorlocatie.

    Dit doe je bij de Belastingdienst

    Jij gaat aan de slag voor Ontvangen en Mededelen (O&M), dat onderdeel is van IV Generieke Voorzieningen Interactie M&M. O&M levert diensten gericht op het ontvangen en mededelen van berichten, documenten en bestanden voor de hele Belastingdienst. Hierbinnen werkt team MKO aan een belangrijke modernisering: multikanaal ontvangen. Met MKO kunnen we alle verschillende soorten berichten verwerken, of het nu kleine berichten of grote databestanden zijn. Deze oplossing is gebaseerd op microservices en containerhosting. Het doel hiervan is deze flexibel in te kunnen zetten.

    In deze functie heb je een breed takenpakket in een technische omgeving. Zo houd je je bezig met het opstellen en onderhouden van user stories, use case models, use cases, ontwerpspecificaties en ontwerpdiagrammen. Waar nodig pak je ook andere taken binnen je team op. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag met testen, deployment en incidentanalyse. Dit alles doe je in een agile team dat werkt met de nieuwste technieken aan een belangrijke voorziening voor de Belastingdienst. Hierbij staan samenwerking, transparantie en plezier centraal. Samen met je team lever jij een belangrijke bijdrage aan een goed functionerende Belastingdienst.

    Een bijzondere baan, omdat

    je je inzet voor een moderne Belastingdienst die klaar is voor de toekomst.
    er binnen de organisatie nog voldoende mogelijkheden zijn om jezelf verder te ontwikkelen.
    je de kans krijgt om jouw kennis en ervaring te delen en zo bij te dragen aan de groei van je collega's en het team in zijn geheel.

    "Ik word elke dag uitgedaagd om samen met collega's te werken aan het opzetten van een vernieuwende oplossing. We zijn als team verantwoordelijk voor het uitdenken, maken, uitrollen en draaiend houden van onze producten. Ik houd van de afwisseling en krijg energie van de toegevoegde waarde die ik als ontwerper kan leveren." Steven, functioneel ontwerper

    Wanneer past deze baan bij je?

    Je hebt minimaal hbo-werk- en -denkniveau.
    Je hebt minimaal 3 jaar werkerving met het uitvoeren van (informatie)analyses en het beschrijven van gegevens en processen.
    Je hebt kennis van diverse ontwerptechnieken, zoals UML-diagrammen, Service-Oriented Design en Security by Design.
    Je hebt kennis van agile, scrum en bij voorkeur DevOps en CI/CD.
    Je hebt kennis van (Java-)applicatieontwikkeling, (web)services en backendprocessen.
    Je spreekt en schrijft goed Nederlands.

    Jouw competenties

    Analyseren
    Creativiteit
    Resultaatgerichtheid
    Samenwerken
    Zelfontwikkeling

    De afdeling - Directie Informatievoorziening

    De directie Informatievoorziening is hét ICT-bedrijf van de Belastingdienst. Met ruim 3.000 collega's zorgen we dat Nederland kan rekenen op betrouwbare informatievoorzieningen en ICT-systemen. Heel Nederland? Ja, onze 'klanten' zijn niet alleen Belastingdienstmedewerkers, maar ook 8.600 grote ondernemers, 2,2 miljoen mkb-ondernemers en 8,5 miljoen burgers. En wist je dat wij werken volgens een agile-mindset? Open, transparant en gericht op leren en kennis delen. Door de toepassing van een DevOps-werkwijze en ons aanbod van geautomatiseerde technieken kunnen de systemen van de Belastingdienst dagelijks miljoenen data en euro's verwerken.

    Bij ons werk je in een moderne tech-organisatie met ménsen als kloppend hart. Of je nu als engineer of in een andere rol bijdraagt aan effectieve ICT; jouw inzet doet ertoe. Net als jouw ontwikkeling, waarin wij graag investeren. En jouw ideeën, waar we graag naar luisteren. Ook is er volop ruimte om samen te innoveren met externe partijen. Niet alleen om te moderniseren, maar vooral om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen die passen bij de belevingswereld van burgers, bedrijven en collega's.

    De organisatie
    Belastingdienst

    Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op:

    Bijzonderheden

    We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

    Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
    • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
    • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen. Bij geschiktheid vindt er een selectiegesprek plaats, mogelijk een tweede gesprek en/of assessment gevolgd door een arbeidsvoorwaardengesprek.

    Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

    De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

    De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.

    Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

    Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

    Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan. Met je account kan je de status van je sollicitatie inzien.

  • Solution architect - schenk- en erfbelasting  

    - Gelderland
    -

    Als solution architect werk je in hybride vorm met multidisciplinaire teams aan producten die de schenk- en erfbelasting ondersteunen. Jij stelt waar nodig de solution architectuur op volgens de mindset van het agile-manifest en de scrum-methodiek. Dat je makkelijk en helder communiceert, komt daarbij goed van pas.

    Dit doe je bij de Belastingdienst

    In het agile-ontwikkelteam, dat maandelijkse releases uitrolt voor de schenk- en erfbelastingsystemen, vertaal je de businessvraag naar effecten op het bedrijfsproces en het IV-landschap. Dit leg je vast in een solution architectuur. Je werkt binnen de kaders van de concern- en domeinarchitectuur en bewaakt deze in de verdere voortbrenging van IV-oplossingen. De architectuurvisie schenk- en erfbelasting draag je actief uit naar de stakeholders.

    Alle opdrachten komen op een geprioriteerde roadmap terecht, waaraan je met het featureteam dagelijks in sprints werkt. Tijdens de Program Increment bepalen we als team in overleg met de product-owner en de business-owner het werk. Dat voeren we vervolgens in vijf sprints van twee weken uit. Tijdens de ontwerp- en realisatiefase van software-ontwikkeltrajecten richt je je op architectuurcontrole en advisering.

    Een bijzondere baan, omdat

    • Je aan opdrachten werkt die we, behalve uit infrastructuurwijzigingen of wensen voor functionaliteit, ook afleiden uit regeringsvoorstellen, wetswijzigingen, jaaraanpassingen en rationalisatie.
    • Je bijdraagt aan het opstellen van impactanalyses en businesscases.
    • Je ook collega's coacht in hun werk.

    "Schakelen tussen binnen en buiten en businessperspectief en IT-architectuur, daar draait het om in jouw rol bij Schenk- en Erfbelasting. Als keten staan we voor grote vernieuwingen. Het is een grote uitdaging om het huidige IT-landschap en de processen beheerst maar ingrijpend te vernieuwen." Harry, manager.

    Wanneer past deze baan bij je?

    • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring als solution architect binnen grotere organisaties met een complex IT-landschap.
    • Je houdt bij presentaties rekening met je doelgroep (stakeholders).
    • Je hebt ervaring met ontwikkeltrajecten en alle fases van een ontwikkelproces.
    • Je hebt bij voorkeur ervaring met het werken in een SAFe-omgeving.

    Jouw competenties

    Overtuigingskracht
    Organisatiesensitiviteit
    Analyseren
    Netwerken
    Creativiteit

    De afdeling - Directie Informatievoorziening

    De directie Informatievoorziening is hét ICT-bedrijf van de Belastingdienst. Met ruim 3.000 collega's zorgen we dat Nederland kan rekenen op betrouwbare informatievoorzieningen en ICT-systemen. Heel Nederland? Ja, onze 'klanten' zijn niet alleen Belastingdienstmedewerkers, maar ook 8.600 grote ondernemers, 2,2 miljoen mkb-ondernemers en 8,5 miljoen burgers. En wist je dat wij werken volgens een agile-mindset? Open, transparant en gericht op leren en kennis delen. Door de toepassing van een DevOps-werkwijze en ons aanbod van geautomatiseerde technieken kunnen de systemen van de Belastingdienst dagelijks miljoenen data en euro's verwerken.

    Bij ons werk je in een moderne tech-organisatie met ménsen als kloppend hart. Of je nu als engineer of in een andere rol bijdraagt aan effectieve ICT; jouw inzet doet ertoe. Net als jouw ontwikkeling, waarin wij graag investeren. En jouw ideeën, waar we graag naar luisteren. Ook is er volop ruimte om samen te innoveren met externe partijen. Niet alleen om te moderniseren, maar vooral om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen die passen bij de belevingswereld van burgers, bedrijven en collega's.

    De organisatie
    Belastingdienst

    Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op:

    Bijzonderheden

    We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

    Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
    • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
    • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

    De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

    De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.

    Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

    Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

    Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan. Met je account kan je de status van je sollicitatie inzien.

  • Senior scrummaster  

    - Gelderland
    -

    De processen van schenk- en erfbelasting binnen de Belastingdienst zitten midden in een transitie. De overstap naar Open-shift/Container hosting en Java 17 brengt kansen en uitdagingen mee. Als ervaren scrummaster werk je binnen de ontwikkelteams in Apeldoorn aan agility, eigenaarschap en autonomie. Slimmer werken bij een innoverende Belastingdienst. Dáár draag jij aan bij.

    Dit doe je bij de Belastingdienst

    Met de overstap naar nieuwe systemen zijn we in staat om beter DevOps te werken. Vanuit het SAFe-framework coach je ontwikkelteams die zich bezighouden met het ontwikkelen van informatievoorzieningen rond de schenk- en erfbelastingsystemen. Zoals het future proof maken van de applicatie waarin ambtenaren aangiftes kunnen verwerken. Naast het vergroten van de teamprestaties verbeter je interactie en processen. De oplevering (increment) doen we in 5 sprints van 2 weken en inclusief een PI-event.
    Jij adviseert over professionalisering van onze Safe agile werkwijze. Met de teams doorloop je het gehele ontwikkeltraject. En faciliteer en ondersteun je de scrum events. Je bent een sparringpartner voor de release train engineers en collega scrummasters. En neemt het initiatief om binnen de Belastingdienst het SAFe/Agile-gedachtegoed verder te brengen. Daarnaast vind en omschrijf je impedimenten (belemmeringen) en bied je waar nodig ondersteuning.

    Een bijzondere baan, omdat

    • je gaat werken bij één van de koplopers op het gebied van technologie en vernieuwing binnen de rijksoverheid.
    • je zorgt voor een verdere groei en professionalisering van je teams.
    • je bij ons hybride kunt werken, waarbij we je in elk geval graag 1 dag per week op kantoor zien.
    • je collega's creatief zijn en humor hebben.
    • je bijdraagt aan het efficiënter maken van het fundament van de Belastingdienst.

    "Het mooiste is dat ik als scrummaster betrokkenen en de organisatie kan helpen groeien. Collega s waarderen me als expert op het gebied van SAFe en Agile. Hier kan je echt waarde creëren voor de business" - Kim, scrummaster.

    Wanneer past deze baan bij je?

    • Je hebt hbo-werk- en -denkniveau.
    • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als scrummaster.
    • Je hebt ervaring met het coachen in de Agile-werkwijze SAFe.
    • Je spreekt en schrijft goed Nederlands.

    Jouw competenties

    Analyseren
    Samenwerken
    Omgevingsbewustzijn
    Resultaatgerichtheid
    Plannen en organiseren

    De afdeling - Directie Informatievoorziening

    De directie Informatievoorziening is hét ICT-bedrijf van de Belastingdienst. Met ruim 3.000 collega's zorgen we dat Nederland kan rekenen op betrouwbare informatievoorzieningen en ICT-systemen. Heel Nederland? Ja, onze 'klanten' zijn niet alleen Belastingdienstmedewerkers, maar ook 8.600 grote ondernemers, 2,2 miljoen mkb-ondernemers en 8,5 miljoen burgers. En wist je dat wij werken volgens een agile-mindset? Open, transparant en gericht op leren en kennis delen. Door de toepassing van een DevOps-werkwijze en ons aanbod van geautomatiseerde technieken kunnen de systemen van de Belastingdienst dagelijks miljoenen data en euro's verwerken.

    Bij ons werk je in een moderne tech-organisatie met ménsen als kloppend hart. Of je nu als engineer of in een andere rol bijdraagt aan effectieve ICT; jouw inzet doet ertoe. Net als jouw ontwikkeling, waarin wij graag investeren. En jouw ideeën, waar we graag naar luisteren. Ook is er volop ruimte om samen te innoveren met externe partijen. Niet alleen om te moderniseren, maar vooral om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen die passen bij de belevingswereld van burgers, bedrijven en collega's.

    De organisatie
    Belastingdienst

    Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op:

    Bijzonderheden

    We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

    Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

    Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
    Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

    Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

    De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

    De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.

    Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

    Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

    Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan. Met je account kan je de status van je sollicitatie inzien.