Bij het forensisch domein land je in een unieke werkomgeving. Je werkt als system engineer samen met alle bloedgroepen binnen de IT aan een platform waarop staatsgeheime informatie verwerkt wordt. Vanuit Apeldoorn voorzie je rechercheurs van de FIOD en andere opsporingsdiensten van het beste forensische IT-platform.
Dit doe je bij de Belastingdienst
Je krijgt de ruimte om jouw technische expertise in te zetten én te verdiepen in het boeiende domein van forensische IT-oplossingen. Het is een uitdagende baan omdat je helpt bij het bestrijden van economische misdaad. Hierbij werk je veel samen met collega's uit verschillende IT-disciplines, waar je veel van kan leren. Je krijgt ruimte om je te richten op netwerken en netwerkbeveiliging waarbij je boven de snelle ontwikkelingen in het vakgebied op de voet volgt.
In deze rol houd je je primair bezig met het implementeren en ondersteunen van forensische applicaties. Je bent verantwoordelijk voor het technisch ontwerpen en configureren van applicaties binnen het forensisch landschap, het ondersteunen van gebruikers bij het oplossen van technische vraagstukken en verstoringen, het analyseren en verbeteren van de stabiliteit en performance van applicaties, samenwerken met collega's om nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen en implementeren, en het toepassen van automatisering om werkprocessen te verbeteren.
Een bijzondere baan, omdat
je mag werken met de nieuwste technologieën waarbij je invloed hebt op de technische architectuur van het forensisch IT-platform.
je direct bijdraagt aan de bestrijding van economische criminaliteit.
je alle ruimte krijgt om te ontwikkelen en te groeien binnen je vakgebied.
"Saaie dagen ken ik niet meer sinds ik voor dit team werk. Het is altijd uitdagend. Ga maar na: de bijzondere opsporingsdiensten willen fraudeurs en criminelen altijd een stap voor zijn en komen dus regelmatig met nieuwe wensen. Daar moeten we zo snel mogelijk ons netwerk op aanpassen zonder op security in te leveren. Dit werk doet ertoe, elke dag weer." Donald, system engineer
Wanneer past deze baan bij je?
Je hebt hbo- werk- en -denkniveau en minimaal 3 jaar ervaring in soortgelijke rol.
Je hebt uitgebreide kennis van Microsoft Windows Server (beheer en configuratie).
Je beschikt over vaardigheden in PowerShell voor automatisering en scripting.
Je hebt ervaring met Microsoft SQL Server implementatie en onderhoud.
Je hebt basiskennis van automatiseringstechnieken voor procesoptimalisatie.
Je hebt basiskennis van databases zoals Postgres, SQL en Oracle.
Jouw competenties
Analyseren
Klantgerichtheid
Plannen en organiseren
Samenwerken
Omgevingsbewustzijn
De afdeling - Directie Informatievoorziening
De directie Informatievoorziening is hét ICT-bedrijf van de Belastingdienst. Met ruim 3.000 collega's zorgen we dat Nederland kan rekenen op betrouwbare informatievoorzieningen en ICT-systemen. Heel Nederland? Ja, onze 'klanten' zijn niet alleen Belastingdienstmedewerkers, maar ook 8.600 grote ondernemers, 2,2 miljoen mkb-ondernemers en 8,5 miljoen burgers. En wist je dat wij werken volgens een agile-mindset? Open, transparant en gericht op leren en kennis delen. Door de toepassing van een DevOps-werkwijze en ons aanbod van geautomatiseerde technieken kunnen de systemen van de Belastingdienst dagelijks miljoenen data en euro's verwerken.
Bij ons werk je in een moderne tech-organisatie met ménsen als kloppend hart. Of je nu als engineer of in een andere rol bijdraagt aan effectieve ICT; jouw inzet doet ertoe. Net als jouw ontwikkeling, waarin wij graag investeren. En jouw ideeën, waar we graag naar luisteren. Ook is er volop ruimte om samen te innoveren met externe partijen. Niet alleen om te moderniseren, maar vooral om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen die passen bij de belevingswereld van burgers, bedrijven en collega's.
De organisatie
Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op:
Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.
Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.
De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.
De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.
Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.
Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.
Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan. Met je account kan je de status van je sollicitatie inzien.
Ben jij een ervaren Systeemontwikkelaar die graag werkt op het snijvlak van datacenter diensten en applicatieontwikkeling? Wil jij bijdragen aan het software delivery platform van de toekomst en teams helpen DevOps te omarmen? Dan is deze baan bij de Belastingdienst in Apeldoorn iets voor jou!
Dit doe je bij de Belastingdienst
Bij de afdeling GOS, team DPS, werk je samen met collega's uit de hele IV-organisatie aan het DevOps voortbrengen van DB2 op het mainframe. Je onderhoudt bestaande SQL validatie-, deployment- en data mutatie services, bouwt nieuwe data gerelateerde DevOps services, maakt en onderhoudt CI/CD pipelines en ondersteunt gebruikers door middel van consultancy en workshops.
Wij zijn op zoek naar iemand die proactief is, innovatief en het nodige initiatief neemt. Iemand die de behoefte van een ontwikkelaar kent en dit kan vertalen naar praktische toepasbaarheid. Je zoekt grenzen van haalbaarheid op, durft van invloed te zijn en vindt het leuk om daar te zijn waar het vuur brandt! Je communiceert makkelijk met collega-ontwikkelaars, hebt een onderzoekende geest en bent gedreven om nieuw opgedane kennis te delen met collega's. Je gaat op een positieve, constructieve manier om met feedback, kritiek en tegenslagen.
Een bijzondere baan, omdat
je alle ruimte krijgt om te ontwikkelen en te groeien binnen de organisatie
je werkt met diverse collega's en technologieën, wat elke dag uitdagend en leerzaam maakt
je invloed hebt op de voortbrenging van IV-producten en daarmee bijdraagt aan de toekomst van de Belastingdienst
"Bij team DPS los ik dagelijks technische complexe vraagstukken op. Ik werk daarbij met computersystemen met een lange en bewezen staat van dienst, in combinatie met de nieuwste 'state-of-the-art' ICT-oplossingen. Programmeren is mijn core-business en ik heb daarvoor veel contact met onze interne klanten." - Martijn, Systeemontwikkelaar/ DevOps Engineer
Wanneer past deze baan bij je?
Je hebt wo werk- en denkniveau
Je hebt meer dan 5 jaar ervaring met het Linux platform, het IBM Mainframe, DevOps, Continuous Integration en Continuous Delivery processen
Je hebt werkervaring met Azure DevOps (pré)
Je communiceert goed in woord en geschrift
Je hebt een T-Shaped houding en werkt volgens de principes van Scrum (SAFE)
Je werkt actief aan het verdiepen en verbreden van je kennis op de gevraagde kennisgebieden
Jouw competenties
Analyseren
Samenwerken
Omgevingsbewustzijn
Creativiteit
Resultaatgerichtheid
De afdeling - Directie Informatievoorziening
De directie Informatievoorziening is hét ICT-bedrijf van de Belastingdienst. Met ruim 3.000 collega's zorgen we dat Nederland kan rekenen op betrouwbare informatievoorzieningen en ICT-systemen. Heel Nederland? Ja, onze 'klanten' zijn niet alleen Belastingdienstmedewerkers, maar ook 8.600 grote ondernemers, 2,2 miljoen mkb-ondernemers en 8,5 miljoen burgers. En wist je dat wij werken volgens een agile-mindset? Open, transparant en gericht op leren en kennis delen. Door de toepassing van een DevOps-werkwijze en ons aanbod van geautomatiseerde technieken kunnen de systemen van de Belastingdienst dagelijks miljoenen data en euro's verwerken.
Bij ons werk je in een moderne tech-organisatie met ménsen als kloppend hart. Of je nu als engineer of in een andere rol bijdraagt aan effectieve ICT; jouw inzet doet ertoe. Net als jouw ontwikkeling, waarin wij graag investeren. En jouw ideeën, waar we graag naar luisteren. Ook is er volop ruimte om samen te innoveren met externe partijen. Niet alleen om te moderniseren, maar vooral om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen die passen bij de belevingswereld van burgers, bedrijven en collega's.
De organisatie
Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op:
Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.
Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.
De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.
De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.
Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.
Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.
Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan. Met je account kan je de status van je sollicitatie inzien.
In ons land maken maar liefst 12 miljoen burgers gebruik van toeslagen als de zorg-, huur-, en kinderopvangtoeslag en het kindgebondenbudget. Het toeslagenverstrekkingensysteem van de Belastingdienst is dan ook een van de grootste .NET-toepassingen in Nederland. Als senior .NET-developer werk jij, in onze SAFe-/agile-organisatie, aan het onderhouden en vernieuwen van dit landschap.
Dit doe je bij de Belastingdienst
Onze applicaties naar een hoger plan tillen; dat is wat jij doet. Jouw dagen starten meestal met een scrumsessie waarin jouw teamleden je op de hoogte brengen van de stand van zaken binnen hun projecten. Je adviseert hen over de juiste aanpak en staat de junior .NET-developers bij in hun werkzaamheden. Als coach van je team ga je elke dag opnieuw voor het beste resultaat.
Ook tijdens de uitvoering is jouw expertise hard nodig. Je zorgt voor goed gestroomlijnde werkzaamheden. Zo review je detailontwerpen van applicaties en bouw je applicatiecomponenten op basis van gedetailleerde ontwerpspecificaties. Ook documenteer je de bouwtesten en zie je erop toe dat applicaties op de juiste manier geïntegreerd worden in de infrastructuur. Eventuele incident- en probleemmeldingen handel je uiteraard netjes af. Daarnaast gaan ook de managers graag met je in gesprek. Als vakinhoudelijk expert ben jij nu eenmaal de vraagbaak bij uitstek. Verder treed je, in overleggen met in- en externe stakeholders op als spreekbuis van de ontwikkelteams.
Een bijzondere baan, omdat
je de ruimte krijgt verantwoordelijkheid te nemen en jezelf te blijven ontwikkelen, vakinhoudelijk én persoonlijk.
je helpt een complex systeem van ongeveer 30 componenten en 16.000 functiepunten 24/7 beschikbaar te houden voor miljoenen burgers en bedrijven.
je hier alle voordelen kunt benutten die .NET biedt.
"Ik werk graag bij de Belastingdienst. Het is een complexe omgeving waarin ik bezig ben met zaken die ertoe doen voor miljoenen burgers en bedrijven." Linda, applicatieontwikkelaar bij de Belastingdienst.
Wanneer past deze baan bij je?
Je hebt een hbo-werk- en -denkniveau
Je hebt minimaal drie jaar ervaring met de ontwikkeling van complexe webgebaseerde en servicegeoriënteerde enterprisesystemen.
Je hebt ervaring met het opstellen van coderingsrichtlijnen en kunt infrastructurele en technische aanpassingen in het IT-landschap bedenken en realiseren.
Je hebt kennis/ervaring met een van volgenden technologieën; Microsoft-technologieën ASP, C#, .Net Framework 4, Visual Studio 2015, MVC of SQL.
Je hebt kennis van ontwikkelprocessen, zoals scrum, agile, TDD en RUP.
Je spreekt en schrijft goed Nederlands.
Jouw competenties
Zelfontwikkeling
Samenwerken
Resultaatgerichtheid
Flexibiliteit
De afdeling - Directie Informatievoorziening
De directie Informatievoorziening is hét ICT-bedrijf van de Belastingdienst. Met ruim 3.000 collega's zorgen we dat Nederland kan rekenen op betrouwbare informatievoorzieningen en ICT-systemen. Heel Nederland? Ja, onze 'klanten' zijn niet alleen Belastingdienstmedewerkers, maar ook 8.600 grote ondernemers, 2,2 miljoen mkb-ondernemers en 8,5 miljoen burgers. En wist je dat wij werken volgens een agile-mindset? Open, transparant en gericht op leren en kennis delen. Door de toepassing van een DevOps-werkwijze en ons aanbod van geautomatiseerde technieken kunnen de systemen van de Belastingdienst dagelijks miljoenen data en euro's verwerken.
Bij ons werk je in een moderne tech-organisatie met ménsen als kloppend hart. Of je nu als engineer of in een andere rol bijdraagt aan effectieve ICT; jouw inzet doet ertoe. Net als jouw ontwikkeling, waarin wij graag investeren. En jouw ideeën, waar we graag naar luisteren. Ook is er volop ruimte om samen te innoveren met externe partijen. Niet alleen om te moderniseren, maar vooral om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen die passen bij de belevingswereld van burgers, bedrijven en collega's.
De organisatie
Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op:
Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.
Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
• Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
• Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.
De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.
Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.
Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan. Met je account kan je de status van je sollicitatie inzien.
Als solution architect voor de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) zorg jij ervoor dat de IT-solutions optimaal aansluiten op de behoefte van de gebruikers. Je stemt af met business analisten en gebruikersgroepen, ontwikkelt architectuurproducten en draagt bij aan businesscases. Daardoor lever jij vanuit Apeldoorn, Utrecht, Amsterdam en/of hybride een belangrijke bijdrage aan de veiligheid van Nederland.
Dit doe je bij de Belastingdienst
Als solution architect breng jij de business en IT bij elkaar. Dat doe je door het vertalen van de businessvraag naar effecten op het bedrijfsproces en het IV- landschap. Vervolgens leg je dit vast in een solution architectuur. Binnen het team werk je in een omgeving met aangekochte producten -die ergens anders zijn ontwikkeld,zoals SaaS- of met in eigen beheer ontwikkelde applicaties. Deze producten gaan we doorvoeren in het bestaande IV-landschap. Je kent en bewaakt de kaders van onze concern- en domeinarchitectuur in de verdere voortbrenging van IV-oplossingen. Ook voer je impactanalyses uit en lever je input voor businesscases. Je werkt ArchiMate-modellen uit en deelt je kennis en ervaring in aanbestedingsprojecten. Tot slot controleer je de architectuur en geef je advies tijdens aanbestedings-, ontwikkel- en implementatietrajecten.
De keten FIOD is in oprichting en verantwoordelijk voor de inrichting en beschikbaarheid van benodigde IT-voorzieningen voor de FIOD. De keten is daarnaast een geprofessionaliseerde netwerksamenwerking met ambities en afspraken op het gebied van architectuur, data, privacy en veiligheid. Ketenpartners komen samen aan de bestuurlijke tafels waar run en change de agenda van de dag bepalen. Samen leveren ze een belangrijke bijdrage om de rechercheurs in de opsporing beter te ondersteunen.
Een bijzondere baan, omdat
door jouw werk opsporingsteams hun werk beter en efficiënter kunnen uitvoeren. En dat is belangrijk voor de bestrijding van financiële criminaliteit.
je een bijdrage levert aan de ambitie van de FIOD bij het verder professionaliseren van de automatisering met state-of-the-art technologie.
je de mogelijkheid krijgt om de keten FIOD verder vorm te geven.
"Door de solutions die wij ontwerpen zorgen we ervoor dat de FIOD rechercheurs crimineel vermogen steeds beter kunnen afpakken en activiteiten van criminele organisaties kunnen ondermijnen." - Marco, solution architect.
Wanneer past deze baan bij je?
Je hebt wo werk- en denkniveau, met een relevante afstudeerrichting bij voorkeur in de richting van ICT of Bedrijfskunde.
Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als solution architect binnen een (bestuurlijk) complexe organisatie.
Je hebt aantoonbare ervaring met het ontwerpen van (technische) oplossingen.
Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met TOGAF, Archimate en Service Oriented Architecture,
Je bent bereid om, naast de locatie Apeldoorn, regelmatig ook op FIOD locaties (vnl. Utrecht en Amsterdam) te werken.
Je bent bereid om mee te werken aan een veiligheidsonderzoek van de AIVD.
Jouw competenties
Analyseren
Netwerken
Omgevingsbewustzijn
Plannen en organiseren
Resultaatgerichtheid
De afdeling - Directie Informatievoorziening
De directie Informatievoorziening is hét ICT-bedrijf van de Belastingdienst. Met ruim 3.000 collega's zorgen we dat Nederland kan rekenen op betrouwbare informatievoorzieningen en ICT-systemen. Heel Nederland? Ja, onze 'klanten' zijn niet alleen Belastingdienstmedewerkers, maar ook 8.600 grote ondernemers, 2,2 miljoen mkb-ondernemers en 8,5 miljoen burgers. En wist je dat wij werken volgens een agile-mindset? Open, transparant en gericht op leren en kennis delen. Door de toepassing van een DevOps-werkwijze en ons aanbod van geautomatiseerde technieken kunnen de systemen van de Belastingdienst dagelijks miljoenen data en euro's verwerken.
Bij ons werk je in een moderne tech-organisatie met ménsen als kloppend hart. Of je nu als engineer of in een andere rol bijdraagt aan effectieve ICT; jouw inzet doet ertoe. Net als jouw ontwikkeling, waarin wij graag investeren. En jouw ideeën, waar we graag naar luisteren. Ook is er volop ruimte om samen te innoveren met externe partijen. Niet alleen om te moderniseren, maar vooral om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen die passen bij de belevingswereld van burgers, bedrijven en collega's.
De organisatie
Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op:
Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.
Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.
De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.
De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.
Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.
Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.
Ben jij een visionaire Lead IT architect die graag de koers bepaalt voor cruciale gegevensdiensten? Bij de Belastingdienst in Apeldoorn krijg je de kans om een sleutelrol te spelen in de Agile Releasetrain Gegevensontsluiting. Sluit je aan bij ons team van ambitieuze professionals en draag bij aan een financieel gezond Nederland!
Dit doe je bij de Belastingdienst
Als lead solution architect ben je verantwoordelijk voor de inhoudelijke koers van de applicaties en gegevensdiensten binnen de Agile Releasetrain Gegevensontsluiting (ART). Je werkt nauw samen met solution architecten en het kernteam architectuur om de architectuurfunctie op afdelingsniveau in te vullen. Je taken omvatten minimaal één release train en meerdere value streams. De afdeling Gegevens zorgt ervoor dat gegevens centraal beschikbaar en veiliggesteld worden voor relevante partijen binnen en buiten de Belastingdienst.
In deze functie ben je betrokken bij beveiliging, audits, prestaties en de uitwisseling van gegevens met externe bronnen of bestemmingen. Je ziet toe op de toepassing van de juiste principes bij het inrichten van datamanagement, zoals dataminimalisatie, data halen bij de bron en privacy. Daarnaast zorg je voor een strategische meerjarenvisie op de gegevensdiensten binnen de ART. Je stelt portfolio-adviezen op en definieert en beoordeelt (enabler) epics op technisch vlak. Ook werk je mee aan business case scenario's en maak je de consequenties daarvan inzichtelijk. Je organiseert AR sync momenten voor alle solution architecten binnen een domein en bent mede-auteur van domeinarchitectuur op IT-vlak. Verder stuur je op het opruimen van technische (architectuur)schuld en heb je zicht op de afhankelijkheden tussen epics en projectmijlpalen. Tot slot help je solution management bij het prioriteren van de solution (programma) backlog.
Een bijzondere baan, omdat
je een belangrijke schakel bent tussen de product- of domeinvisie en de benodigde aanpassingen aan het specifieke IV-landschap.
je gevraagd en ongevraagd advies geeft aan management en verandertafels/ketentafels.
je als system architect het gehele domein in technische zin overziet en de technische waarde van het applicatielandschap bewaakt.
"De teams van Gegevensontsluiting vervullen een cruciale taak in de succesvolle uitvoering van onze Belastingdienst. Met elkaar maken we het mogelijk om een enorme hoeveelheid aan gegevens met de hoogste performancevereisten beschikbaar te maken voor operations, analytics en afnemers als UWV, mijnbelastingdienst.nl, mijntoeslagen.nl en mijnoverheid.nl" - Alexander, Scrummaster
Wanneer past deze baan bij je?
Je hebt kennis van architectuurconcepten zoals SOA, EDA, REST en design for agility.
Je hebt ervaring met architectuurmethodes zoals TOGAF en DYA.
Je hebt ervaring met DevOps en SAFe Agile voortbrenging.
Je hebt conceptueel inzicht in de samenhang tussen business-, informatie- en IT-architectuur.
Je hebt kennis van architectuurkaders en -richtlijnen zoals NORA, BIO, OWASP en AVG.
Je hebt kennis en ervaring van datamanagement en data governance (DAMA DMBOK).
Je bent communicatief vaardig en een teamplayer.
Jouw competenties
Organisatiesensitiviteit
Netwerken
Overtuigingskracht
Omgevingsbewustzijn
Resultaatgerichtheid
De afdeling - Directie Informatievoorziening
De directie Informatievoorziening is hét ICT-bedrijf van de Belastingdienst. Met ruim 3.000 collega's zorgen we dat Nederland kan rekenen op betrouwbare informatievoorzieningen en ICT-systemen. Heel Nederland? Ja, onze 'klanten' zijn niet alleen Belastingdienstmedewerkers, maar ook 8.600 grote ondernemers, 2,2 miljoen mkb-ondernemers en 8,5 miljoen burgers. En wist je dat wij werken volgens een agile-mindset? Open, transparant en gericht op leren en kennis delen. Door de toepassing van een DevOps-werkwijze en ons aanbod van geautomatiseerde technieken kunnen de systemen van de Belastingdienst dagelijks miljoenen data en euro's verwerken.
Bij ons werk je in een moderne tech-organisatie met ménsen als kloppend hart. Of je nu als engineer of in een andere rol bijdraagt aan effectieve ICT; jouw inzet doet ertoe. Net als jouw ontwikkeling, waarin wij graag investeren. En jouw ideeën, waar we graag naar luisteren. Ook is er volop ruimte om samen te innoveren met externe partijen. Niet alleen om te moderniseren, maar vooral om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen die passen bij de belevingswereld van burgers, bedrijven en collega's.
De organisatie
Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op:
Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.
Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.
De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.
De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.
Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.
Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.
Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan. Met je account kan je de status van je sollicitatie inzien.
Voor Integratie Business Services (IBS) Overige Middelen zijn we op zoek naar een energieke en proactieve functioneel ontwerper. Ben je klantgericht en kun je goed schakelen tussen business en ontwikkelteams? Dan zoeken wij jou!
Dit doe je bij de Belastingdienst
Als functioneel ontwerper ben je een volwaardig teamlid binnen het Scrum-proces. Je werkt samen met je scrumteam aan het helder krijgen van features en het uitwerken van user stories. Daarnaast onderhoud je de ontwerpdocumentatie (voornamelijk use cases) en stem je samen met de product owner af met gebruikers over de functionaliteit. Je bent de vraagbaak voor functionele kennis voor business, gebruikers, architect, product owner en developers/testers. Het is een pré als je ook de rol van scrum master kunt vervullen.
Je werkt binnen de afdeling Overige Middelen, waar we applicaties ontwikkelen, onderhouden en beheren voor Grote Ondernemingen, Particulieren en MKB. De portefeuille is divers en bevat onder andere milieubelastingen, energiebelastingen, kansspelbelasting en overdrachtsbelastingen.
Een bijzondere baan, omdat
je vraagbaak bent voor functionele kennis en informatie uitwisselt tussen business, gebruikers, architect, product owner en bouwteam.
je krijgt veel mogelijkheden voor training, certificeringen en doorgroeimogelijkheden.
je werkt in een dynamisch team met getalenteerde collega's.
je hebt flexibele werktijden en de mogelijkheid om remote te werken.
je bijdraagt aan projecten die echt verschil maken en maatschappelijke impact hebben.
"Mijn dagen zijn nooit saai. Als ontwerper werk ik samen met allerlei stakeholders om de wensen van gebruikers zo goed mogelijk te vertalen naar functionaliteit voor de applicaties, die wij onderhouden. Door de applicaties goed te kennen, voorkom ik fouten in productie." Hilde, functioneel ontwerper
Wanneer past deze baan bij je?
Je hebt 5 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie.
Je bent klantgericht en kunt goed samenwerken met verschillende teams.
Je hebt ervaring met het werken in een Scrum-team.
Je kunt zelfstandig werken en neemt initiatief.
Jouw competenties
Analyseren
Samenwerken
Omgevingsbewustzijn
Resultaatgerichtheid
Plannen en organiseren
De afdeling - Directie Informatievoorziening
De directie Informatievoorziening is hét ICT-bedrijf van de Belastingdienst. Met ruim 3.000 collega's zorgen we dat Nederland kan rekenen op betrouwbare informatievoorzieningen en ICT-systemen. Heel Nederland? Ja, onze 'klanten' zijn niet alleen Belastingdienstmedewerkers, maar ook 8.600 grote ondernemers, 2,2 miljoen mkb-ondernemers en 8,5 miljoen burgers. En wist je dat wij werken volgens een agile-mindset? Open, transparant en gericht op leren en kennis delen. Door de toepassing van een DevOps-werkwijze en ons aanbod van geautomatiseerde technieken kunnen de systemen van de Belastingdienst dagelijks miljoenen data en euro's verwerken.
Bij ons werk je in een moderne tech-organisatie met ménsen als kloppend hart. Of je nu als engineer of in een andere rol bijdraagt aan effectieve ICT; jouw inzet doet ertoe. Net als jouw ontwikkeling, waarin wij graag investeren. En jouw ideeën, waar we graag naar luisteren. Ook is er volop ruimte om samen te innoveren met externe partijen. Niet alleen om te moderniseren, maar vooral om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen die passen bij de belevingswereld van burgers, bedrijven en collega's.
De organisatie
Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op:
Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.
Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen. Als dat het geval is, nodigen wij je binnen twee weken uit voor een kennismaking op ons kantoor in Apeldoorn of Utrecht.
Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.
De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.
De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.
Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.
Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan. Met je account kan je de status van je sollicitatie inzien.
Complexe applicaties realiseren en beheren. Dat doe je vanuit Apeldoorn als medior Java developer. Je ontwikkelt voor de Belastingdienst applicaties die van grote invloed zijn op de Nederlandse samenleving.
Wil je meer informatie over Java bij de Belastingdienst? Klik op deze speciale pagina
Dit doe je bij de Belastingdienst
De vraagstukken vanuit de business zijn ontzettend divers. Denk aan een bug in de aangifte-applicatie en een nieuw online formulier voor de schenkbelastingen. Of een aanpassing voor de website van de Douane op basis van nieuwe wet- en regelgeving. In nauwe samenwerking met de andere developers, ontwerpers en testers uit jouw scrumteam ontwikkel je applicatieonderdelen en unittests. Je brengt complexe processen terug tot eenvoudige componenten en bedenkt creatieve oplossingen voor technische problemen.
Als medior Java developer speel je ook een belangrijke rol in het delen van kennis. Doordat jij en de collega's uit je scrumteam altijd elkaars werk testen en reviewen, houden jullie elkaar scherp en blijven jullie elkaar inspireren. Daarnaast neem je deel aan nationale events als J-Fall, hackathons en interne bijeenkomsten. Je kan deelnemen aan de meetings van de Java-vakgroep waarin zo'n 120 developers sparren over teamoverstijgende en vooral vooruitstrevende projecten die voor de Belastingdienst van betekenis kunnen zijn.
Een bijzondere baan, omdat
je aan complexe applicaties werkt die direct van grote invloed zijn voor de Nederlandse samenleving.
je collega's en jij altijd elkaars werk testen en reviewen. Jullie houden elkaar scherp en blijven elkaar in een informeel en professioneel team inspireren.
je de vrijheid krijgt om je eigen carrière te maken. Je krijgt alle ruimte voor een opleiding of om een idee uit te werken of eens te switchen tussen de verschillende teams.
je deel kunt nemen aan bijeenkomsten en conferenties.
je aan complexe applicaties werkt die direct van grote invloed zijn voor de Nederlandse samenleving.
"Bij de Belastingdienst werken we met diverse frameworks en tools. En of het nu gaat om het fixen van een bug of het maken van een nieuwe applicatie; ik leer veel en zit eigenlijk de hele dag te puzzelen. Alle Java-ontwikkelaars werken intensief samen in scrumteams." - Atsje, medior Java-developer bij de Belastingdienst.
Wanneer past deze baan bij je?
Je hebt hbo werk- en denkniveau.
Je hebt minimaal drie jaar ervaring met het ontwikkelen in Java Enterprise Edition.
Je beheerst diverse frameworks en tooling die wij gebruiken. Dit zijn onder andere Java Enterprise Edition, Angular, Maven, OpenShift, Jenkins, SonarQube, Git en Jira.
Je beschikt bij voorkeur over SCJP- en OCPJP-certificaat (of je bent bereid deze te halen).
Je beheerst de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk, op minimaal B2 niveau.
Je bent in staat technische en functionele problemen te analyseren en gecontroleerd op te lossen.
Je past non-functionals (zoals beveiliging en performance) toe als een integraal onderdeel van de voortbrenging.
Jouw competenties
Analyseren
Samenwerken
Klantgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Zelfontwikkeling
De afdeling - Directie Informatievoorziening
De directie Informatievoorziening is hét ICT-bedrijf van de Belastingdienst. Met ruim 3.000 collega's zorgen we dat Nederland kan rekenen op betrouwbare informatievoorzieningen en ICT-systemen. Heel Nederland? Ja, onze 'klanten' zijn niet alleen Belastingdienstmedewerkers, maar ook 8.600 grote ondernemers, 2,2 miljoen mkb-ondernemers en 8,5 miljoen burgers. En wist je dat wij werken volgens een agile-mindset? Open, transparant en gericht op leren en kennis delen. Door de toepassing van een DevOps-werkwijze en ons aanbod van geautomatiseerde technieken kunnen de systemen van de Belastingdienst dagelijks miljoenen data en euro's verwerken.
Bij ons werk je in een moderne tech-organisatie met ménsen als kloppend hart. Of je nu als engineer of in een andere rol bijdraagt aan effectieve ICT; jouw inzet doet ertoe. Net als jouw ontwikkeling, waarin wij graag investeren. En jouw ideeën, waar we graag naar luisteren. Ook is er volop ruimte om samen te innoveren met externe partijen. Niet alleen om te moderniseren, maar vooral om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen die passen bij de belevingswereld van burgers, bedrijven en collega's.
De organisatie
Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op:
Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.
De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.
De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.
Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.
Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.
Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan. Met je account kan je de status van je sollicitatie inzien.
Java is onmisbaar voor de dagelijkse werkzaamheden van de Belastingdienst. Het is dan ook een must dat we de juiste tools tot onze beschikking hebben. Die bieden we aan en onderhouden we in onze eigen Java OntwikkelStraat (JOS).
Als Java Ontwikkelstraat Specialist zorg je vanuit Apeldoorn en vanuit huis dat jouw Java collega's hun werk nog beter kunnen doen. En daarmee verbeter je de dienstverlening van de Belastingdienst.
Wil je meer informatie over Java bij de Belastingdienst? Klik op deze speciale pagina
Dit doe je bij de Belastingdienst
De Java OntwikkelStraat (JOS) is gepositioneerd bij GV/Generieke Ondersteunende Services en heeft als missie om betrouwbaarder en sneller waarde leveren m.b.v. Java op zowel het klassieke als het containerplatform. Alle Java Developers bij de Belastingdienst worden namelijk ondersteund vanuit de JOS. Als Java OntwikkelStraat Specialist zit je bovenop technische ontwikkelingen die ons helpen de organisatie draaiende te houden. Een mooie rol op een belangrijke positie binnen de Belastingdienst. Je werk doe je in een scrumteam dat zelfsturend en zelfregulerend is, vanuit standplaats Apeldoorn en vanuit huis.
De Java OntwikkelStraat helpt Java Developers hun werk beter te kunnen doen. Je bent als Java OntwikkelStraat Specialist het directe aanspreekpunt voor de Java Developers binnen de IV organisatie. Samen met de collega's uit het JOS Development team help je Java Developers met het realiseren van kwalitatief hoogwaardige softwareproducten.
Een bijzondere baan, omdat
je ontwikkelt en beheert de Controle Test Applicaties, waarmee de Java OntwikkelStraat zijn aanbod toetst.
je maakt voorschriften, recipes en tutorials ter ondersteuning van het aanbod.
je voert Life Cycle Management uit op componenten en tooling die de Java OntwikkelStraat ondersteunt.
je voert onderzoek uit op de toepasbaarheid van nieuwe componenten en tooling.
je bereidt voor en begeleidt migraties, oa. Java SE 8 naar 17, Java EE 7 naar Jakarta EE 10.
je begeleidt transformatie van Java monolieten naar cloud-native services op het container platform.
je helpt mee aan de JOS-dag voor trainees.
"Werken bij JOS Development betekent continue bij blijven met de laatste ontwikkelingen en technieken op het gebied van Java programmeren. Maar we durven ook verder dan dat te kijken! Zo volgen we de ontwikkelingen in het cloud-native gebied op de voet en beproeven we nieuwe technieken die hiermee nauw samenhangen (denk aan Quarkus). Daarnaast proberen we onze klanten zo goed mogelijk te bedienen door o.a. het beantwoorden van vragen en het geven van presentaties en workshops over hetgeen wat we onszelf eerst eigen hebben gemaakt. Dit alles zorgt voor een uitdagende mix van werkzaamheden!" Peter Keereweer, Java Specialist bij de Belastingdienst.
Wanneer past deze baan bij je?
Je werkt en denkt op wo-niveau.
Je hebt minimaal zeven jaar werkervaring als Java developer in multidisciplinaire, zelfsturende en zelfregulerende agile (scrum)teams.
Je kunt goed werken onder druk, werkt zorgvuldig, gestructureerd en oplossingsgericht.
Je hebt het strategisch inzicht dat nodig is om mee te denken en beslissingen te nemen over het aanbod van de Java OntwikkelStraat.
Jouw competenties
Netwerken
Organisatiesensitiviteit
Overtuigingskracht
Plannen en organiseren
Resultaatgerichtheid
De afdeling - Directie Informatievoorziening
De directie Informatievoorziening is hét ICT-bedrijf van de Belastingdienst. Met ruim 3.000 collega's zorgen we dat Nederland kan rekenen op betrouwbare informatievoorzieningen en ICT-systemen. Heel Nederland? Ja, onze 'klanten' zijn niet alleen Belastingdienstmedewerkers, maar ook 8.600 grote ondernemers, 2,2 miljoen mkb-ondernemers en 8,5 miljoen burgers. En wist je dat wij werken volgens een agile-mindset? Open, transparant en gericht op leren en kennis delen. Door de toepassing van een DevOps-werkwijze en ons aanbod van geautomatiseerde technieken kunnen de systemen van de Belastingdienst dagelijks miljoenen data en euro's verwerken.
Bij ons werk je in een moderne tech-organisatie met ménsen als kloppend hart. Of je nu als engineer of in een andere rol bijdraagt aan effectieve ICT; jouw inzet doet ertoe. Net als jouw ontwikkeling, waarin wij graag investeren. En jouw ideeën, waar we graag naar luisteren. Ook is er volop ruimte om samen te innoveren met externe partijen. Niet alleen om te moderniseren, maar vooral om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen die passen bij de belevingswereld van burgers, bedrijven en collega's.
De organisatie
Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op:
Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.
Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.
De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.
De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.
Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.
Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.
Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan. Met je account kan je de status van je sollicitatie inzien.
Nieuwe tools en apps bedenken en bouwen, bugs fixen en zorgen dat onze software nog soepeler loopt op ons Cloud platform. Je doet het allemaal als senior DevOps engineer bij de Belastingdienst in Apeldoorn. In deze functie help jij onze IT-collega's bij het maken van de stap naar de cloud. Jij weet precies wat ontwikkelaars nodig hebben en vertaalt dit naar praktische oplossingen. Zo maak je de Belastingdienst klaar voor de toekomst. Dé kans om maatschappelijk het verschil te maken.
Dit doe je bij de Belastingdienst
In ons Cloud Native-team bouw jij samen met je collega's aan een toekomstbestendig, stabiel en veilig IT-platform. Je zorgt dat de weg naar de cloud voor iedereen duidelijk en toegankelijk is en je begrijpt de uitdagingen van je collega-ontwikkelaars. Of het nu gaat om het bouwen van een nieuwe applicatie of het inrichten van een CI/CD-pipeline, jij weet precies wat er moet gebeuren. Als schakel tussen de ontwikkelaars en de cloud zet je concepten om naar slimme tools en bied je oplossingen waar je collega's echt wat aan hebben. Zo maak jij ingewikkelde dingen simpel en help je je collega's om hun werk nog beter te doen. Jij zorgt voor een optimale ervaring voor gebruikers en collega's.
Het mooie van je werk is dat mede door jou miljoenen Nederlanders snel en makkelijk hun belastingzaken kunnen regelen. Zonder gedoe. Hoe gaaf is dat? Jij bent dus niet zomaar een DevOps engineer, maar een belangrijke schakel voor de hele maatschappij.
Een bijzondere baan, omdat
je werkt met de nieuwste technieken in een cloud-omgeving.
je veel vrijheid krijgt om zelf oplossingen te bedenken.
je samenwerkt in een enthousiast team met experts.
jouw werk direct invloed heeft op de samenleving.
je hybride kunt werken; alleen donderdag is een vaste kantoordag in Apeldoorn (Quintax).
Wanneer past deze baan bij je?
Je hebt een hbo-werk- en -denkniveau.
Je hebt minimaal 5 jaar Cloud ervaring bij voorkeur met OpenShift.
Je hebt bij voorkeur ervaring met Database (PostgreSQL), Kafka (Strimzi), OpenTelemetry, Grafana (stack van Grafana Labs).
Je bent een Red Hat Certified OpenShift Administrator en Red Hat Certified Specialist in Cloud Infrastructure.
Jouw competenties
Analyseren
Klantgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Samenwerken
Plannen en organiseren
De afdeling - Directie Informatievoorziening
De directie Informatievoorziening is hét ICT-bedrijf van de Belastingdienst. Met ruim 3.000 collega's zorgen we dat Nederland kan rekenen op betrouwbare informatievoorzieningen en ICT-systemen. Heel Nederland? Ja, onze 'klanten' zijn niet alleen Belastingdienstmedewerkers, maar ook 8.600 grote ondernemers, 2,2 miljoen mkb-ondernemers en 8,5 miljoen burgers. En wist je dat wij werken volgens een agile-mindset? Open, transparant en gericht op leren en kennis delen. Door de toepassing van een DevOps-werkwijze en ons aanbod van geautomatiseerde technieken kunnen de systemen van de Belastingdienst dagelijks miljoenen data en euro's verwerken.
Bij ons werk je in een moderne tech-organisatie met ménsen als kloppend hart. Of je nu als engineer of in een andere rol bijdraagt aan effectieve ICT; jouw inzet doet ertoe. Net als jouw ontwikkeling, waarin wij graag investeren. En jouw ideeën, waar we graag naar luisteren. Ook is er volop ruimte om samen te innoveren met externe partijen. Niet alleen om te moderniseren, maar vooral om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen die passen bij de belevingswereld van burgers, bedrijven en collega's.
De organisatie
Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op:
Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.
Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.
De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.
De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.
Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.
Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.
Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan. Met je account kan je de status van je sollicitatie inzien.
Van bedrijfsvoering processen tot de applicaties die deze processen ondersteunen. En van roadmaps tot algemene IT-ontwikkelingen. Jouw kennis als solution architect SAP is heel breed. En dat is maar goed ook. Dankzij jouw werk bij de Belastingdienst in Apeldoorn verlopen onze financiële processen zo soepel mogelijk.
Dit doe je bij de Belastingdienst
Als solution architect bij team Finance ontwikkel je samen met 8 collega's nieuwe functionaliteiten voor de financiële SAP-modules. Het gaat om de modules Finance (FI), Controlling (CO) en Public Sector Management (PSM). Je toetst of je architecturen te realiseren zijn en controleert of alles volgens de architectuur wordt uitgevoerd. Ook ben je betrokken bij verschillende projecten. Zoals de migratie van ECC naar S/4HANA die voor volgend jaar gepland staat. Of een aanbestedingstraject voor de huidige (SAP) ERP-omgeving.
Dit alles doe je als onderdeel van de afdeling IV IBS/Bedrijfsvoering. Deze afdeling ondersteunt de bedrijfsvoering van de Belastingdienst met IT-middelen. In deze snel veranderende omgeving werk je samen met IT-architecten, business architecten en scrumteams.
Een bijzondere baan, omdat
je de IT-architecten en het ontwikkelteam met elkaar verbindt.
je de basis legt voor de functionaliteiten van de toekomst.
je het overzicht hebt over de manier waarop onze IT-systemen samenwerken.
"Als solution architect word ik actief betrokken bij alle ontwikkelingen, zowel in het opstellen van de architectuurproducten als in de realisatie van oplossingen. De organisatie biedt me alle kansen om mijn kennis op peil te houden of uit te breiden. Kortom, never a dull moment." Maurice, solution architect SAP
Wanneer past deze baan bij je?
Je hebt wo-werk- en -denkniveau.
Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring als solution architect of in een vergelijkbare functie.
Je hebt ervaring met SAP (Material Management, Sales Distribution, Human Resource, SRM, CRM, en Fico) en Jira.
Je hebt kennis van de roadmap van SAP (S/4HANA, SAP BTP).
Je hebt ervaring met BizzDesign, Archimate en TOGAF.
Jouw competenties
Creativiteit
Organisatiesensitiviteit
Overtuigingskracht
Analyseren
Resultaatgerichtheid
De afdeling - Directie Informatievoorziening
De directie Informatievoorziening is hét ICT-bedrijf van de Belastingdienst. Met ruim 3.000 collega's zorgen we dat Nederland kan rekenen op betrouwbare informatievoorzieningen en ICT-systemen. Heel Nederland? Ja, onze 'klanten' zijn niet alleen Belastingdienstmedewerkers, maar ook 8.600 grote ondernemers, 2,2 miljoen mkb-ondernemers en 8,5 miljoen burgers. En wist je dat wij werken volgens een agile-mindset? Open, transparant en gericht op leren en kennis delen. Door de toepassing van een DevOps-werkwijze en ons aanbod van geautomatiseerde technieken kunnen de systemen van de Belastingdienst dagelijks miljoenen data en euro's verwerken.
Bij ons werk je in een moderne tech-organisatie met ménsen als kloppend hart. Of je nu als engineer of in een andere rol bijdraagt aan effectieve ICT; jouw inzet doet ertoe. Net als jouw ontwikkeling, waarin wij graag investeren. En jouw ideeën, waar we graag naar luisteren. Ook is er volop ruimte om samen te innoveren met externe partijen. Niet alleen om te moderniseren, maar vooral om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen die passen bij de belevingswereld van burgers, bedrijven en collega's.
De organisatie
Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op:
Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.
Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.
De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.
De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.
Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.
Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.
Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan. Met je account kan je de status van je sollicitatie inzien.